in ,

Земеделци от Пловдивско блокираха главен път за Турция заради унищожена реколта

Земеделци излязоха на протест. Те блокираха с жива верига движението по пътя от Пловдив към Хасково, Свиленград и Турция. Причината – забрана за стрелба срещу градоносните облаци заради прелитащ самолет в Пловдивско. Това земеделските производители в Садово твърдят, че е основната причина за унищожителната градушка, която съсипа реколтата им вчера следобед. Между 70 и 80% от продукцията им е унищожена. Потърпевшите твърдят, че реколтата е погубена и очакват помощ от държавата.

„Говорим за хиляди декари земеделска земя”, подчерта един от събралите се на протест производители. Димитър Здравков обясни, че проблемите са ежегодни.

Никола Ковачев е директор на Регионалната дирекция за борба с градушките в Поповица. Той призна, че забраната за изстрелване на противоградни ракети е района е продължила 20 минути и е дошла от Централния пункт за управление на въздушното движение.

Производителите заявиха, че искат оставките на шефа на Държавен фонд „Земеделие” и тази на земеделския министър Иван Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

БАХБ

Робовладелство в 21 век: Тормоз и нечовешки условия за работа в БАБХ

коалиция

Среднощен Коалиционен съвет на управляващите