in ,

Започват проверките на барове и заведения по морето

Със старта на летния сезон започват и проверките на барове и заведения по морето. А причината е да се установи дали се предлага разреден или фалшив алкохол на клиентите. Проверките по Северното Черноморие до този момент показват, че няма сериозни нарушения, но несъответствия се констатират основно на места, където се предлага изхранване на база ол инклузив. Какви са съветите на експертите и за какво трябва да внимаваме, когато си поръчваме спиртни напитки?

За да проверят дали алкохолът е качествен, експерти от Комисията за защита на потребителите влизат в произволно избрано заведение. Персоналът на един от проверените барове е категоричен, че при тях се предлага само качествен алкохол. „Много държим на качеството на нашия алкохол. Посрещаме и изпращаме винаги клиентите си със широка усмивка. Досега е нямало никакви оплаквания”, твърди сервитьорката Марина Николова. Въпреки това експертите проверяват бутилки със спиртни напитки на случаен принцип. При проверката се взимат проби от вече отворени бутилки, а към тях се прибавя и затворена бутилка от същата партида. „От трите проби едната остава за търговеца. Втората проба отива в акредитирана лаборатория, за да се изследва за физико-химичен, органо-липтичен анализ. Третата проба остава като контролна”, обяснява Христо Милев, който е регионален директор на КЗП – Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

експерт

Експерт: Заради инфлацията хората купуват повече неоригинални стоки

Мицкоски

Мицкоски с остри думи към България по време на митинг