in ,

Въпреки напрежението: Кабинетът прие актуализацията на бюджета

Бюджетът е приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание. Това каза министърът на електронното управление Божидар Божанов след днешното заседание на кабинета.

„Имаше обсъждания по конкретни текстове“, посочи още Божанов за актуализацията на бюджета, която предстои да влезе за разглеждане в парламента.

Министърът коментира и напускането на заседанието на трима от министрите от партия „Има такъв народ“, като подчерта, че скандал не е имало.

Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов мотивира напускането на министрите с това, че нито едно от предложенията им не е било одобрено. „Сигналът е, че нещата трябва да бъдат решени първо на коалиционно ниво и тогава да бъдат вкарвани в отделните ведомства”, посочи той.

Коментар дойде и от Христо Проданов от БСП: „Те казаха, че отиват да обсъдят това, което се предлага като актуализация на бюджета, в тяхната партия. Посочиха, че имат някакви забележки. Не са коментирали конкретно”, уточни той.

„Няма напрежение в коалицията – ето, бюджетът е внесен в парламента. Сега най-важното е да приемем актуализацията, която ще даде допълнително подкрепа както на българския бизнес, така и на гражданите, на семействата с деца, а пенсионерите ще получат увеличение на своите пенсии”, каза Георги Свиленски от БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

България

България е тройкаджията на Европа с „провал“ в отбраната, технологиите и икономиката

заседание

Министрите от ИТН напуснаха заседанието на кабинета