in

Транспортен бос взриви мрежата с емоционален призив преди протеста

В навечерието на протеста на обединения транспортен бранш, се чувствам длъжен да обясня най-вече пред екипа си и пред нашите клиенти, защо и как TRANSPRESS ще се включи в действията утре. Вече 30 години винаги търсим баланса, но не сме оставали безразлични и безучастни към проблемите на транспортния сектор. Така е и сега. Този път обаче за мен има още нещо от огромно значение – утре ще се борим не просто за нашия бранш и бизнес, не само за работните места на нашите служители, а също и за нашите клиенти и за всички български граждани. Това заяви в емоционален пост шефът на транспортната компания Веселин Стоянов
„Всички ние заедно сме изправени пред предизвикателството на постоянно растящите цени на горивата и задаващото се трикратно увеличение на ТОЛ таксите, което ще се отрази на цената на всички стоки, които купуваме. Затова исканията на транспортния бранш за отпадане на биокомпонента и 50% от акциза на горивата за 6 месеца (което ще доведе до намаление на цените на колонка с 45 ст. на литър гориво за всички българи), както и мораториум върху размера и обхвата на ТОЛ таксите, са в полза на всички. Ето защо това не е просто браншови протест. Това категорично не е политически протест. Това е икономически и социален протест в защита на всеки български гражданин. В същото време, предвид ескалиращото напрежение през последните часове и риска от провокации, искам ясно и категорично да заявя, че Transpressще участва със свои камиони само при стриктно спазване на законовите изисквания, само в съответствие с всички издадени разрешения, като освен това ще спазваме стриктно добрия тон и етични норми“, допълва още той.
„С действията си ще се стремим да не създаваме излишно неудобство на гражданите, както и да не пречим самоцелно на нито един друг бизнес в България, точно с разбирането колко е трудно в момента за всички нас. Искрено се надявам че позицията ни ще срещне разбиране, защото днес, всички ние, с камион, с лека кола или пеша, сме в една лодка. Заедно се борим с вълните на кризите, заедно преминаване през всяко увеличение на цените, заедно се надяваме на стабилност. Още повече се надявам, че най-накрая в тази ситуация здравият разум ще надделее над емоциите, че чувството за отговорност ще вземе надмощие над личното его. Защото с или без врата, сме длъжни да намерим път към решенията в полза на хората. Предварително се извинявам на всеки, който ще изпита неудобство заради утрешните протести“, завършва Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Василев

Василев свиква извънреден Коалиционен съвет

протест

Бакшишите удрят рамо на превозвачите за националния протест