in ,

Тошко Йорданов: Петков е говорил с наши депутати

„Кирил Петков е говорил с наши депутати. Знам със сигурност за трима. Не мога да гарантирам за нито един човек на света как ще постъпи в стресова ситуация. Но ние сме тук за кауза, а не за да ни купуват един по един. Може някъде да има предател. Но те винаги умират първи. Освен това, позорът, който ще си лепне на челото, си е негов избор”. Това заяви председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йораданов на брифинг в парламента.

Той нарече министър-председателя „Татяна Дончева в панталон”.

Йорданов коментира и темата за реформта в КПКОНПИ.

„Споделихме, че Комисията не трябва да се превръща в поредната бухалка на вече новата власт. Този закон за КПКОНПИ е идея на „Реформаторския блок” и Христо Иванов. Така че виждате същата групичка какъв боклук сътвориха, от който в момента страдаме всички. Същите тези сега предлагат нов боклук“, заяви Йораданов.

Той обясни, че след като от ИТН изложили своите предложения по темата, премиерът Кирил Петков се съгласил с мнението им, че не трябва само един човек да взима решенията, а е нужен пълен консенсус. „Сега обаче, след като ни нарочиха за врагове на държавата, започнаха да говорят глупости и учтиво забравят какви са ги приказвали преди“, коментира още председателят на ПГ на ИТН.

Според него „Продължаваме Промяната“ и Кирил Петков искат „собствен Гешев, което е също толкова неморално, колкото това, което направиха ГЕРБ и ДПС“.

„Малки фюрерчета! Петков искаше точно това – каза: „Шефовете на ДАНС не са мои, а са на президента и на мен ми трябва разследващ орган и прокуратура“, каза Йорданов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Денков

Денков обяви кога започва новата учебна година