in ,

Среща на европейските лидери, обсъждат ембаргото върху руския петрол

Темата за ембаргото върху руския петрол продължава и на срещата на лидерите на страните от Европейския съюз. 27-те се събират днес в Брюксел на двудневна среща. България е представена от премиера Кирил Петков.

Дневният ред включва военната помощ за Украйна и проблемите с доставки на храни и торове. Очаква се да стане ясно дали Европейската комисия ще направи промени в предложенията за санкции върху руския петрол.

Европейският съюз не е готов да наложи шестия пакет санкции на Русия. Срещата на лидерите на 27-те в Брюксел няма да доведе до въвеждане на ембарго върху руския петрол. Това пишат от агенция Ройтерс, като цитират черновата на документите, с които ще завърши европейската среща утре.

Лидерите ще обсъждат как да помогнат на Украйна с пари, за да може в следващите около 2 месеца страната да плаща разходите си. Друга тема, която ще бъде дискутирана е как ЕС да помогне Украйна да изнесе зърното си чрез влакове и камиони.

Основните различия около петролното ембарго така и не бяха разрешени, като Унгария, Чехия и Словакия имат редица забележки за срока на въвеждането му. Така лидерите ще се задоволят с общо звучаща и по-скоро декларативна позиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Алена

Задържаха приятеля на Алена Щерк в Италия

Путин

Какъв ще бъде следващият ход на Русия?