in ,

Робовладелство в 21 век: Тормоз и нечовешки условия за работа в БАБХ

Измиха си ръцете със служителка на Българска агенция по безопасност на храните“ (БАБХ) за издаването на фалшив протокол, на камиона преминал преди седмица границата на Германия.

Интересно, обаче, защо никой не се поинтересува какво точно и как вършат служителите на агенцията на „Капитан Андреево“?! Защо са командировани там и с какви функции?! Нормално ли е ветеринарни лекари и инспектори да осъществяват товарно-разтоварителни дейности на тир-ове, да дават 12 часови смени, включително и през уикендите, без да им се заплаща извънреден труд всеки да свива рамене чия ще бъде отговорността, ако се случи трудова злополука с някой от изпратените за хамали лекари. Командировани са мъже на всякаква възраст, които по 12 часа разтоварват камиони, много от които с редица хронични заболявания, а служителките спят на смени по 3-4 часа и след това поемат вината за издадените фалшивите документ. Явно се връщаме сериозно във времената на комунизма.

Агенцията генерира приходи от 80 000 лв. за три дни в държавния бюджет, с което шумно се похвали, а не може да си наеме външна фирма, която да обслужва стотиците камиони, които преминават през границата. Човекът разпоредил това безумие и хаоса, който предизвиква на границата, очевидно няма идея какво прави или е изключително наясно, но има властта да си угажда на прищявките и да си пише актив на чужд гръб.

Служителите командировани със заповед на изпълнителния директор проф. Даскалов нямат компетенциите да извършват по-голяма част от дейностите, за които са изпратени! Защо и на кого е удобно това? Защо синдикатите мълчат и кой им затваря устите, при положение,че недоволството в структурата на БАБХ е посвеместно, но въпреки това служителите са принуждавани и изпращани наКапитан Андреево“, посочва наш източник.

Изгодно е, и вълкът да е сит и агнето цяло“, единствено за управляващите, които отчаяно се опитват да трупат червени точки, без да са подготвени за това, с което се нагърбват, но пък има на кого да разпоредят да им го свърши и след това да им „опере пешкира“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Баку

Баку: Газ за България ще потече след завършването на интерконтеконектора с Гърция

земеделци

Земеделци от Пловдивско блокираха главен път за Турция заради унищожена реколта