in ,

Рашков: Някои депутати не знаят за какво са в НС

Някои народни представители се оказали абсолютно неподготвени по материята, по която се опитват да вземат отношение.Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на отчет за работата и реформите в МВР.

„Това, което съобщиха колегите, е в пълно противоречие и напълно опровергава необективните, злонамерени критики и оценки към МВР. Министерството, в частност министърът, политическото ръководство, виждате ли – не се било справяло с реформите в МВР. Какво показва това – че тези хора са в парламента, една част от тях, повече от година, или една година – те просто не знаят за какво са в НС, след като те не познават работата на отделните ведомства, които всеки петък контролират”, посочи министърът.

„Както виждате, реформи в МВР са предприети, извършват се и някои от тях са завършени. На фона на твърденията, че реформи в МВР не се извършвали, защото министърът нямал смелостта да извърши реформите. Друг е въпросът, че реформи не се извършват за ден, седмица или за месец, след като 20 години нито един ръководител в МВР не се е замислял за структурата на това министерство, дали отговаря на съвременните условия. Диспропорциите, които са натрупани във времето, са толкова крещящи, че не можем да ги отминем с бездействие, както се е правело досега”.

„Правителството и ръководството на МВР – което беше формирано през декември – станахме свидетели на разнопосочни изказвания. Вероятно ще наблюдаваме такива и през следващите дни. Онези битки, които се развиват в чисто политическата сфера се отразяват на всички министерства и в частност и на МВР. Дават се най-често произволни оценки, издаващи непознаване на работата на МВР и оценки, обслужващи единствено политическите тези, които се застъпват от една или друга политическа партия“, подчерта Рашков.

Той коментира и престъпленията, констатирани във връзка с парите, отпуснати от МРРБ за големи инфраструктурни проекти. „Вярно е, че в последните 1-2 месеца нямаше достатъчно информация от тези разследвания – към журналистите и към гражданите. Нашето общество трябва да знае какво се случва с отпускането на бюджетни средства в тази насока. Отпуснати са десетки милиони. И сега трябва да знаем – какво се случи с тези милиони?”.

По думите на Рашков са отпускани средства за порочно сключени договори за дейности, които в повечето случаи дори не са започвани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Караджов

Караджов: Има дефицит, а не пари за пълнене гушите на крадливи фирми