in ,

Радостин Василев: ИТН никога повече няма да е част от НС. Тя е деструктивна

„ИТН в момента се разпада. Масово постъпват молби за напускане. Тази партия никога повече няма да бъде част от българския парламент. И с основание – защото тя е деструктивна. Съжалявам, че съм бил част от този процес и съм убеждавал хората да я подкрепят. Не сме търсили мнозинство за управлението, когато решихме да напуснем ИТН“. Това заяви в студиото на „Здравей, България” министърът на спорта в оставка Радостин Василев.

„Думата „завера” за напускане на ИТН звучи много страшно. Истината е, че си говорихме дни наред с колеги – че нашето, моето и тяхното търпение спрямо действията на един човек, който определя цялата политика на партията, са стигнали своя предел”, посочи той в отговор на въпрос има ли още депутати от ИТН, които са готови да напуснат парламентарната група.

По думите му с отцепниците не са търсили бройка. „Ние разговаряхме за това, че напускаме нашата партия. Не сме търсили мнозинство за управлението. Просто идва един момент, в който разбираш, че си бил дълго лъган. Като гледах в четвъртък гласуванията в парламента, разбрах, че решението, което сме взели, е правилното”, коментира още Василев.

Той говори и за казуса със записа на телефонния му разговор с депутата от ИТН Христинка Иванова. „Не съм я заплашвал. Това са опити за внушения”, категоричен бе министърът в оставка.

„Цялата ситуация с нашето напускане на партията изглежда като някакъв заговор. Но всъщност ние говорихме – тези петимата, които излязохме – и с още поне 6-7 души, че случващото се е недопустимо. По този начин да се бута държавата… Не продължавам да водя разговори с никого, защото депутатите в НС ги пазят като овчарски кучета”, посочи той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Симеонов

Кирил Симеонов се отцепи от ИТН (ВИДЕО)

саморазправа

Депутати стигнаха до саморазправа в НС