in ,

Радев: Правителството да не губи от поглед тежката социално-икономическа криза

Мисля, че очевидното нежелание на прокуратурата да се бори с корупцията в България не означава, че трябва да се погазват основни законови положения и базови човешки права, за да се търси справедливост. Това коментира президентът Румен Радев във връзка с българския закон „Магнитски”.

Президентът посочи, че очаква Коалиционният съвет днес да следва постигнатите с консенсус, становище и предложения от КСНС от януари и да отстоява българския интерес и Копенхагенските критерии. „Ако всичко това се случи ние по най-добрия начин ще помогнем на РСМ да върви устойчиво по този път”, каза той.

Радев обясни, че се надява правителството да не губи от поглед тежката социално-икономическа криза в страната. И добави: „Очаквам този устрем и енергия, които се влагат в решаването на проблемите на РС Македония, да се прилагат в не по-малка степен за решаване на проблемите на българските граждани”, добави държавният глава.

„Увеличаването на бедността е тревожно. Инфлацията, цените, това, което става в енергетиката, в топлофикациите. Очаквам там да бъде фокусирано вниманието”, подчерта Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

маймунска шарка

Русия: Маймунската шарка идва от Нигерия, където САЩ имат биолаборатории

Парно

ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ: Как ще си плащаме сметките за ток и парно