in ,

Протест в подкрепа на Никола Минчев пред парламента

Граждани се събраха пред сградата на Народното събрание в подкрепа на Никола Минчев, докато в пленарната зала тече дебатът за оставката му като председател на парламента.

Малко след 10.30 часа при тях дойдоха депутати от „Продължаваме промяната“, които им благодариха за активната позиция и за решението им с действията си да защитят парламентаризма и демокрацията, съобщава БНТ.

„Аз съм тук заради всички петоколонници, които продължават да натискат държавата ни в блатото. Те събират всички българи в различни кошове за боклук и спъват демократичното развитие на България“, каза един от гражданите.

Народните представители декларираха, че ще продължат да отстояват принципите на коалицията – съдебна реформа, повишаване на доходите и пенсиите, борба със сивия сектор, подкрепа за бизнеса.

„Това, което се случва в момента, е още повече да отблъснем хората от парламентаризма, от идеята, че България може да се управлява по този начин. Ние не сме президентска република. Трябва да се управлява от правителство, избрано от парламент, който да работи“, заяви друг от подкрепящите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Минчев

Депутатите отстраниха председателя на парламента

Петков

Кирил Петков: Няма да се притесним и да се договаряме с ГЕРБ