in ,

Петков: Няма нищо задкулисно, няма никакви уговорки

„Няма нищо задкулисно, няма никакви уговорки. Продължаваме да разговаряме с много хора. Идеята е всеки един народен представител да осъзнае огромната отговорност, която носи в Народното събрание. Това, което видяхме, е, че има смели хора. Има хора, които са отговорни и сега се надявам техният пример да бъде последван”. Това заяви пред журналисти в Трявна премиерът Кирил Петков.

Той коментира и казуса със записа на телефонния разговор между спортния министър в оставка Радостин Василев и депутатът от ИТН Христинка Иванова.

„Първо, аз не чух заплаха. Те се опитват да направят инсинуации. Това само по себе си е долно – да записваш хора, с които работиш”, коментира Кирил Петков.

По думите му забавянето на актуализацията на пенсиите е невероятен удар върху най-бедните пенсионери. Според него, ако България влезе в поредица от избори, това би било пагубно.

„Ако до края на годината нямаме 22 закона, спираме 12 милиарда европейски средства за българската икономика. В този момент младите семейства не получават допълнителни облекчения, горивата продължават да са на високи цени. Едновременно с това газовата диверсификация трябва да продължи по начина, по който го направихме“, допълни премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Трифонов

Трифонов: Ще съдя Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за лъжи и внушения