in ,

Петков: Фокусът ни е актуализацията на бюджета да се случи до края на юни

Фокусът на правителството е актуализацията на бюджета да се случи до края на юни. Задачата е от 1 юли да има нова държавна сметка. Това заяви премиерът Кирил Петков преди заседанието на Министерския съвет.

Ще бъдат обсъдени и нормативните изисквания около Плана за възстановяване. Спрямо тях трябва да се предприемат 22 мерки до края на годината. Премиерът уточни, че всяко министерство трябва да бъде запознато и да има „стройна програма”, за да може средствата от ЕС да дойдат навреме с правилните реформи.

Министър-председателят отново потвърди, че България ще получи дерогация за руския петрол до края на 2024 г. „Ние реално сме единствената държава, която има тази дерогация, въпреки че разполага с пристанище. Това дава възможност нашата рафинерия да смени част от инсталациите си и през това време да не се качва цената на горивото”, подчерта Петков.

На оперативното заседание ще бъде представен доклад от вицепремиера Калина Константинова относно това как се движи преместването на украинските бежанци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

кон

От днес в София влиза в сила забраната за движение на каруци

ГДБОП

Акция на ГДБОП в три града, има задържани