in

Мощна буря с градушка удари Русе

Рано тази сутрин мощна буря премина през Русе. Силни ветрове, проливен дъжд и градушка удариха града.

градушка

Кметът Пенчо Милков съобщи, че 195 сигнала са подадени за час. „Имаме скъсани жици на тролеите и съборени стълбове на тролейбусната мрежа. Електробуси заместват тролеите по конкретни линии. Преди 2 месеца съм възложил почистване шахтите, така че бяха почистени, въпреки това днес 5 екипа чистят затлачване. 307 човека работят на терен“, обясни той. И призова хората да ограничат придвижването си, ако нямат належаща причина.

„Има огромни свличания на земни маси, включително автомобил. ВиК фирмите трябва да вземат мерки за попълване на местата, където има улягания. В малките населени места няма тежки ситуации. В Ястребово има прекъснато електричество. Има паднали дървета в дворовете на детски градини“, разкри кметът.

По думите му вятърът е бил с постоянно променлива посока, а това е довело до откъсвания на конструктивни елементи от сградите. Няма информация за пострадали или бедстващи хора.

Зрители на NOVA сигнализират в рубриката „Моята новина” за счупени клони на дървета и наводнени улици.

Градушката е била с големината на монета от два лева. Вятърът бил толкова силен, че чадъри на заведения са прелетели през междублокови пространства.

По информация на NOVA два влака не са могли да стигнат до Централната жп гара в крайдунавския град заради паднали по железопътната линия клони. Движението вече е възстановено.

Щетите, за които към момента се знае, са наводнени мазета на жилищни сгради. Стотици са сигналите за паднали клони върху коли. Засега няма информация за поражения върху земеделски площи.

Скъсани са жици на тролейбусната мрежа. Градският транспорт не се движеше, но част от него вече е в движение. Много автомобили закъсват заради дълбоки около метър локви.

След бурята автомобил пропадна на една от улиците, по която се е свлякло огромно количество вода. За щастие, шофьорът е успял да излезе невредим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

деца

Намериха братчета на 1 и 7 години на улица в Монтана

гонка

Зрелищна полицейска гонка в София по чудо завърши без пострадали