in ,

Министър Божанов: Агенцията за бежанците, КЕВР и МОН са били мишени на хакерски атаки

Фейбук чете не само техния сайт, но и в други. Те създава профили, но искаме активен разговор с тях как те се отразяват в препортки. Искаме да видим този алгоритъм как работи, за да се препоръча едно или друго съдържание. Това заяви министърът на електронното управление Божидар Божанов в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Фейсбук пишат кодекс за поведение, за да адресират проблема с информационния хаос. Привърженик съм на регулацията. Фейсбук намалиха информациите, които дават навън, каза още той.

По думите му проблеми с комуникацията с Фейсбук има и в други държави в Европа.

Според Божанов Фейсбук не би трябвало да се събира информация, позовавайки се на това, което търсим или говоорим

Министърът на електронното управление отбелза, че по време на кибератаката на „Български пощи“ е имало опит за хакване на сайтовете на Агенция за бежанците и КЕВР.

При атаката на двете институции щетите са минимални и поправени. В „Български пощи” реакцията е била много по-бавна спрямо реакцията в другите институции, които изключват мрежата и включват бекъпите след няколко минути до час, посочи Божанов.

Според него почти ежедневно се наблюдават опти за кибератака към сайтове на институции.

Имаше опит за кибератака срещу сайта на Министерство на образованието, точно преди матурите. Опитът беше неуспешен. Регистрирахме доста завишен трафик, обясни министър Божанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Лавров

„Още не владеем телепортацията“: София и Скопие попречиха на визитата на Лавров в Белград

Токев

Шеф Андре Токев иска да бъде предсрочно освободен