in ,

ДПС напусна дебата по вота, за да поздрави симпатизантите си пред НС

Представители на парламентарната група на ДПС напуснаха дебатите по вота на недоверие в пленарна зала, за да поздравят симпатизантите си, събрали се пред парламента, предаде DarikNews.bg.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ дори поздрави на турски език част от събралите се симпатизанти и се ръкува с тях.

На въпрос на журналисти дали е организирал протестиращите, Карадайъ отговори с „естествено“. Те са дошли за оставката и ние сме за оставката на кабинета, коментира той.

„Знаете ли за какво сте тука?“, обърна се той към симпатизантите и сам отговори: „За оставката!“.

„Излизаме за да им благодарим за подкрепата“, коментира от своя страна Йордан Цонев. „Ще ги помолим да бъдат внимателни, да не бият депутатите, които подкрепят управляващото мнозинство. Ние сме мирни хора, нека всички си кажат мнението“.

Той обясни, че когато протестиращите от страната идват да протестират в София, имат нужда от организация, която за протестиращите от София не е необходима. „Хората от страната също трябва да бъдат представени на жълтите плочки, нали, не е окей, само софиянци да сме тука“, допълни Цонев.

Преди обед пред парламента имаше няколко групи протестиращи срещу правителството. Те скандираха „Оставка“, развявайки българските знамена. Голяма част от тях вече се разотидоха. Движението по бул. „Цар Освободител“ е отворено за движение. Остава засиленото полицейско присъствие в района.

Една част от протеста е организирана от сдружение „Толерантност“, а другата част – от Национално движение „Хан Кубрат“. Към демонстрантите се присъединиха и привърженици на ВМРО, които настояват за защита правата на българите в Република Северна Македония.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Василев

Асен Василев към ГЕРБ: 12 години правехте богатите по-богати, а бедните – все бедни