in ,

Депутати стигнаха до саморазправа в НС

Депутатите стигнаха до саморазправа в Народното събрание в началото на петъчния парламентарен контрол. В пленарната зала възникна напрежение между две от парламентарните групи след изказване на Явор Божанков за това, че в четвъртък хората са станали свидетели как ДПС и „Възраждане“ гласуват заедно. Той си седна на мястото и вероятно тогава се е стигнало до размяна на реплики.

„Г-н Костурков обмени реплики с ДПС и станах, за да няма повече контакт. Хамид дойде и казах те да си приберат техните хора, а ние ще приберем нашите. Той се обърна към мен и с две ръце ме изблъска. Не чух какво каза Костурков”, заяви Настимир Ананиев.

И допълни: „ДПС са много изнервени и явно са готови да стигнат до физическа саморазправа. Хамид е опитен парламентарист, но ДПС са изнервени и има защо. Физическата саморазправа обаче не е отговорът на това, което се случва“.

Хамид Хамид също коментира случилото се. „Стана някаква суматоха. Отидох да видя какво става и видях един човек да крещи на колегата Халил Летифов „боклук“, каза народният представител от ДПС.

„Знаете, колегата е с патерици, отидох да видя какво става. Стана суматоха. Зад мен г-н Ананиев ме задърпа за сакото и крещеше нещо в ухото ми. Обърнах се, леко го побутнах – той театрално се хвърли назад и, знаем, той е свикнал да се търкаля по коридори из парламента, така че нищо друго не е станало“, обясни той.

Какво е крещял Настимир Ананиев в ухото му Хамид заяви, че не знае, тъй като „там нищо не се чуваше“.

„Беше се изнервил нещо и аз се обърнах и го побутнах да се измести, а не да го съборя или ударя, но той театрално се хвърли назад върху колегите си“, каза още той.

„Разговарях с г-н Цонев и го помолих да успокоя представителите на ДПС. Той ме помоли същото, така че аз разговарях с Костурков, Ананиев Гюров и други да предупредят колегите от ПП да не са отправят остри изявления, за да няма ответни реакции от опозицията”, каза временно изпълняващият длъжността председател на НС Мирослав Иванов.

Той заяви, че наказание за случилото се няма да има.

„Страстите са доста нажежени през последните дни. Налагането на наказание може би не е най-доброто решение, защото може да предизвика ответна реакция и да доведе до нови конфликтни ситуации. Най-важното е парламентът да продължи своята работа“, каза Иванов.

И добави, че Костурков не му е споделил какво точно е казал или направил срещу Хамид Хамид. „Костурков не е разговарял с Хамид. Той се е опитал да каже нещо на друг колега от ДПС, който е изразил мнение по процедурата“, твърди той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Василев

Радостин Василев: ИТН никога повече няма да е част от НС. Тя е деструктивна

Чолаков

Чолаков: Никой в ГЕРБ няма да прави договорки с Кирил Петков