in ,

Депутат от ПП: Има риск увеличените пенсии и нулевият ДДС на хляба да не влязат в сила от 1 юли

„Има риск увеличението на пенсиите и нулевият ДДС на хляба да не влязат в сила от 1 юли, но вярвам, че ще успеем”. Това каза в студиото на „Здравей, България” Пламен Шалъфов, депутат от „Продължаваме Промяната” и член на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание.

По думите му е възможно, когато ДДС върху цената на хляба бъде намален, тя да спадне за известно време, а по-късно намалението да бъде „изядено“. Подобен паралел беше направен и с цената на горивата у нас и предвижданото намаление с 25 ст./л.

Шалъфов увери, че минималната работна заплата няма да се увеличи за втори път през тази календарна година, защото това би било огромен шок за работодателите.

„Ще има съкращения и реорганизация в МВР и Министерството на финансите”, заяви още депутатът като отказа да назове конкретен процент служители, които ще бъдат съкратени. Той подчерта, че за да има увеличение на заплатите в администрацията, тя трябва да бъде реформирана.

По отношение на бюджета, Пламен Шалъфов не скри, че той е антикризисен, а не реформаторски. „Със сигурност заявките, които правехме в началото на годината за силни реформи в актуализацията, няма да станат”, обяви народният представител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

катастрофа

Верижна катастрофа със 7 коли на пътя Пловдив-Карлово, има ранени

обекти

Съдът спря премахването на незаконни обекти на автокъщата в Борисовата градина