in ,

България е тройкаджията на Европа с „провал“ в отбраната, технологиите и икономиката

България е слабо представяща с държава с ниски или много ниски резултати. Тя не допринася за укрепването на европейския суверенитет поради недостатъчни ресурси или ангажираност – или и двете едновременно – в множество области на суверенитет.

Подобно на Унгария, България е една от двете страни – членки на ЕС, с най-лоши резултати. Тя получава най-ниската оценка в икономиката на която и да е държава членка, което отчасти отразява асиметричната ѝ зависимост от Русия. Освен това е „провал“ в отбраната и технологиите. В нито една област България не получава „задоволителен“ или по-добър резултат.

Страната може да подобри представянето си при новото си проевропейско правителство; това обаче би изисквало от него да развие способности, а не просто да демонстрира ангажираност.“

Така в обобщен вид изглежда оценката за България на последното 27-о място в новия Индекс на европейския суверенитет, изработен от Европейския съвет за външна политика (ЕСВП), който съпоставя приноса и напредъка на държавите членки по изпълнението на ключови политики. „Дневник“ получи ексклузивен достъп да се запознае с данните и изводите от анализа им преди разпространяването им днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

война

Запорожка област обмисля референдум за влизане в Руската федерация

кабинет

Въпреки напрежението: Кабинетът прие актуализацията на бюджета