in ,

Андрей Келин: Русия няма да използва ядрени оръжия в Украйна

Посланикът на Русия във Великобритания Андрей Келин не очаква страната му да използва ядрени оръжия във войната в Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Съгласно руските военни правила това може да се случи единствено,

ако е заплашено съществуването на Русия, каза Келин днес в интервю пред „Би Би Си“. „Това няма нищо общо с настоящата операция“, добави той.

Москва нарича своята инвазия в Украйна „специална военна операция“, отбелязва ДПА. Посланикът отхвърли възможността президентът Владимир Путин да обмисля нападение срещу Великобритания с ядрени оръжия в случай на разрастване на конфликта. Този и други сценарии бяха публично обсъждани по руски държавни телевизии преди няколко седмици.

След като му бяха показани доказателства за руски военни престъпления в Украйна, Келин многократно отрече Москва

да носи отговорност за тях. „Нищо не се случва, няма тела по улицата“, каза той в отговор на въпрос за зверствата, извършени в Буча, където бяха открити стотици тела след изтеглянето на руските военни оттам през април.

„Според нас това е изфабрикувано. Това се използва просто за прекъсване на преговорите“,

каза Келин. По време на интервюто руският посланик също така многократно обвини украинските сили в убийство на цивилни в Донбас, в източната част на страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

бежанци

Първият влак с украински бежанци потегли от Бургас

Великобритания

Лондон смята, че целта на руските версии за войната в Украйна е да объркат обществеността