in

16 факта за мастурбацията

Мастурбацията винаги е била спорна тема. През вековете темата провокира редица неоснователни (и често смешни) дискусии, митове и легенди като например това, че мастурбацията причинява лудост, слепота или загуба на гениталиите. За щастие времената се промениха и сега живеем в епоха, в която целият месец е посветен на това, да се оцени и разпространи информация за мастурбацията! За да отбележим международния месец на мастурбацията, ще ви поднесем 18 изненадващи и по-малко известни факти за мастурбацията.

1.До 17-годишна възраст около 80% от мъжете са мастурбирали, за разлика от 58% жени. Според проучване, тези които мастурбурат по-често са по-склонни да правят секс и да използват презервативи.

2.Всяка година до 1000 души умират. Ето и една нова мода – задушаване по време на мастурбацията – акт свързан със връзване на колани, синджири, дори тиксо около врата, по време на самозадоволяването.

3.Някои страни, като Великобритания, насърчават подрастващото си население да мастурбират.

4.Животни като елени, маймуни, моржове и катерици са документирани чекиджии. Също така учените са забелязали, че женските маймуни използват пръчки за допълнително удоволствие.

5.Ако мастурбираш прекалено силно, можеш да “счупиш” собствения си приятел.

Преди да го опъвате прекалено силно, имайте предвид това! Въпреки че там няма кости, пукащият звук от “счупването”, мъчителната болка и подуването/натъртването са идентични с фрактурите от счупени кости. Удрянето на патето на партньора по време на полов акт може да доведе до сериозни наранявания.А Вероятността за получаване на ерекция след трайна фрактура е много ниска, освен ако не бъде лекувана незабавно.

6.Създателят на корнфлейкс, д-р Джон Келог, публикува книги за анти-мастурбация. Той смятал,че червеното месо увеличава сексуалното желание и препоръчвал консумацията на корнфлейкс “Kellogg” за да се предотврати желанието за мастурбация.

7.Ако сте били родени в Кънектикът през 17-ти век, е можело да понесете смъртно наказание за мастурбиране.

8.Японската дума за мъжка мастурбация е „сендури“, което означава „хиляда триения“, докато думата за женска мастурбация е „шико шико манзури“, което означава „десет хиляди рубли“.

9.По време на Викторианската епоха много доктори смятали мастурбацията за болест и в опит да се спрат си слагали едно от тези, наречени Jugum Penis.

10.През 1994 година, след натиск от републиканците, Бил Клинтън уволнява д-р Джойселин Елдърс за предложението, че мастурбацията трябва да се изучава в училище като превенция срещу СПИН.

11.Повече от 7 милиона сексуални играчкаи са продадени по целия свят.

12.Статистиката показва, че 53% от американските жени използват играчки, докато мастурбират.

13.70% от женените признават, че мастурбират, а само 46% от жените съобщават за оргазъм в рамките на три минути след мастурбацията.

14.Мастурбацията предотвратява инфекциите на шийката на матката при жените, намалява депресиите и дори може да укрепи имунната система.

15.Мастурбацията е естествен начин за облекчаване на менструалните спазми и намалява риска от диабет тип-2.

16.Мастурбирането повече от 21 пъти месечно може в действителност да намали шансовете ви за развитие на рак на простатата.

Ким Кардашиян става адвокат – без дори да е завършила право.

Колко са ни големи достойнствата според световна класация