in ,

10 години затвор за полицаи заради кражба на веществени доказателства

Съдът в Плевен призна за виновни трима полицаи, обвинени за кражба на веществени доказателства. Обвинителният акт е внесен в съда на 11.06.2018 г. Работата по случая е започнала през 2016 г., като първоначално разследването е било наблюдавано от РП-Плевен, а впоследствие е било продължено от СГП.

Тримата подсъдими били колеги и приятели. И. Д. започнал кариерата си в МВР през 1994 г., а Е. Х. и Д. М. през 1998 г. В течение на времето те заемали различни длъжности, като двама от тях били назначавани и на ръководни такива. Един от подсъдимите бил и разследващ полицай. Отстранени са от длъжност през 2017 г. със заповеди на министъра на вътрешните работи, съобщиха от Прокуратурата.

С присъдата подсъдимите са признати за виновни за това, че в периода от януари 2014 г. до октомври 2014 г. в мобилизационна база за военновремеви действия на ОДМВР-Плевен в землището на с. Згалево, са отнели чужди движими вещи – общо 382 134 броя кутии цигари, представляващи веществени доказателства по досъдебно производство, с намерение противозаконно да ги присвоят. Акцизните стоки били собственост на държавата, а общата им стойност е 2 364 252,95 лв. Тримата подсъдими са се сговорили предварително за осъществяването на кражбата, която представлява особено тежък случай и стойността на отнетото имущество е в особено големи размери.

И на тримата е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет години при първоначален строг режим на изтърпяване.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Радев

Радев за бежанците: Ако искаш подкрепа от държавата, трябва да уважаваш нейните решения

затвор

Норвежец, издирван за тероризъм, е арестуван в Стара Загора