in ,

Спират полетите между София и Скопие месец след старта им

Продажбата на билети се преустановява от 21 май
От 21 май българската авиокомпания Gullivair прекратява резервациите за полетите по линията София – Скопие и билети за тази дестинация вече не могат да бъдат закупени, съобщава БГНЕС.

Първият полет на новооткритата редовна въздушна линия по маршрута София – Скопие – София беше открит на 26 март 2022 г. след дипломатически усилия. Тогава бе съобщено, че авиопревозвачът ще извършва полети два пъти седмично – в събота и в понеделник.

Засега не става ясно дали полетите са преустановени. От авиокомпанията не е предоставена информация относно съдбата на маршрута. Превозвачът прекрати също резервациите за другата си редовна международна линия до Тирана от 14 май.

Идеята за възстановяване на въздушните връзки между двете страни бе предложена от българския премиер Кирил Петков по време на посещението му в РСМ на 18 януари. Той я предложи с мотива, че не е редно между двете столици да няма полети и да се налага да се лети през трети страни.

В миналото въздушната линия София – Скопие просъществува за кратко и беше закрита през 2010 г. поради финансова нерентабилност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Азовстал

Русия атакува завод „Азовстал“ с артилерия и самолети, има загинали

Приморско

Екшън в Приморско: Полицаи тарашиха дома на 26-годишен, откриха импровизирана нарколаборатория