in ,

Скоро може да видим доста приятни цени на колонките

Коалиционните партньори представиха пакет от антикризисни мерки, като една от тях бе свързана с цената на горивото. С 25 стотинки по-малко за литър ще можем да зареждат шофьорите. Предвижда се тази мярка да влезе в сила от 1 юли, като ще важи само за дизела без добавки и за бензин А95.

„Мярката ще бъде ефективна дотолкова, ако може да се даде коректно на всеки един гражданин и да бъдем в същия момент коректни към хората, които предлагат на бензиностанцията тази мярка. Така че ако правителството изчисти всичките въпроси като как ще се получават и как се връщат парите към бензиностанциите, мисля, че мярката е прекрасна“, коментира пред бТВ зам.-председателят на АБТПВПГ Димитър Хаджидимитров.

Според него едното от предложенията за връщането на парите към бензиностанции „наистина е доста безумно, това с фактурите е една голяма загуба на време за отчитането“.

„За нас най-добрият вариант е вторият вариант да минава през системата на НАП и на 10 дена да се възстановяват парите“, каза Хаджидимитров.

По думите му засега на пазара на горива е спокойно: „Няма резки покачвания или резки спадания. Дори към днешна дата има едно леко намаляване на цената. Може да видим доста приятни цени на колонките скоро“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

депутат

Депутат от ПП: Отстъпката за горивата цели да подпомогне всички домакинства

Костадинов

Проучване: Възраждане вече е втора политическа сила