in ,

Русия продължава офанзивата си в Донбас

Продължава руската офанзива в Източна Украйна. Руските сили засилват обстрела в опит да обкръжат Северодонецк и Лисичанск. Превземането на двата града, които се намират на ключова река, би означавало, че Русия е на път да завладее цялата Луганска област.

Русия използва всичко, което има на разположение, в битката за Донбас, обяви в поредното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски. Той призова за още оръжия от Запада, за да може страната му да устои на руската офанзива.

В изказването си Зеленски се подигра на руския военен министър Сергей Шойгу, който във вторник заяви, че Русия умишлено задържала офанзивата си, за да даде време на жителите на обградените места да се евакуират.

„Ситуацията в Донбас е изключително тежка. Цялата останала руска мощ сега е съсредоточена в този регион. Лиман, Попасна, Северодонецк, Славянск – окупаторите искат да унищожат всичко там. Но в прихванатите им комуникации ясно чуваме, че те осъзнават, че тази война няма смисъл за тях, че стратегически армията им няма шанс. И все пак необходимо е време и много безпрецедентни усилия от нашите хора, за да преодолеят предимството на руснаците в количеството въоръжение”, каза още украинският президент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Байдън

Байдън: Американците да се противопоставят на мощното оръжейно лоби в САЩ

заметресение

Земетресение в Гърция