in ,

Работещи в столичния градския транспорт на протест под прозорците на властта

Работещи от транспортните дружества на столичния градски транспорт се събраха на протест пред Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg. Техните искания са за актуализация на бюджета, поради последиците от пандемията и увеличените цени на горивата и енергоносителите.

Протестиращите носят български знамена и плакати, на които пише „Правителствата са временни, транспортът е вечен“, „Без държавна помощ няма да има градски транспорт“, „Спрете неадекватната транспортна политика“, „Нашият транспорт е и ваше задължение“ и др.

протест

Тези, които не са на работа, по-рано днес се събраха на три кръстовища – Петте кьошета, Лъвов мост и Сточна гара.

Точно в 8 часа протестиращи блокираха движението на Петте кьошета. Движението беше спряно и на Лъвов мост, и на Сточна гара.

Трите възлови кръстовища останаха блокирани до 9.30 часа, когато протестиращите поеха на шествие към сградата на Министерството на финансите, което към 11 часа стигна до Министерски съвет.

Работниците в столичния градски транспорт настояват държавата да дофинансира сектора и да компенсира загубите заради повишените цени на природния газ и на електроенергията.

Недоволните служители от транспортните дружества на столичния градски транспорт бяха категорични, че остават в протестна готовност, докато исканията им не бъдат изпълнени.

„Показахме какво би се случило в София без градски транспорт, като блокирахме само три кръстовища“, подчерта Иван Кирилов, председател на Федерацията на транспортните работници към „КТ Подкрепа“.

Той обяви, че ако не бъдат чути, София може да остане без градски транспорт: „В случай че не ни се обърне внимание, в случай че продължаваме да бъдем неглижирани, ще се наложи да пристъпим към много по-радикални действия и спиране на целия градски транспорт в цяла София“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

избори

„Галъп“: При избори днес влизат същите партии и новата партия на Янев

Балабанов

Балабанов: За голяма част от кризите е виновно наследството на управлението на ГЕРБ