in ,

Протест в Самоков след смъртта на млад мъж, пометен от автомобил

Протест пред общината в Самоков. Близки и приятели на 20-годишния Димитър, убит на пътя за Боровец, настояват за справедливост.

Трагедията се разиграла преди около месец на входа на курорта. Младежът е пометен от кола, докато се прибирал от дискотека. По-късно издъхнал в болница. По случая е образувано разследване за причиняване на смърт по непредпазливост, но вече месец обвинен няма. Родителите на убития Димитър Дойнов имат съмнения, че виновният шофьор може да избегне правосъдието и затова организират протест.

Свидетел на трагедията става приятел на Димитър. Кристиян разказва, че във фаталната нощ се обадил на майка си да ги прибере от дискотека и бавно тръгнали край пътя, докато тя дойде. Край табелата за Боровец, Кристиян чува кола, вижда фарове и приятелят му е бутнат. От автомобила слязъл мъж и казал на Кристиян да се приближи. Младежът обаче се изплашил и избягал в гората. Той е намерен два часа по-късно в шок.

По случая има заподозрян. Екип на NOVA се опита да се свърже с него, но без успех.

Един от пътниците в колата разказа, че веднага след удара шофьорът, за когото се предполага, че е бил Иван Виденов, е избягал, защото е бил в шок. Първоначално за 24 часа са били задържани трима души. По неофициална информация шофьорът е карал след употреба на алкохол.

От прокуратурата заявиха за NOVA, че са разпитани 26-има свидетели. Четирима от тях са разпитани пред съда. Извършен е оглед на местопроизшествието и разпознаване на лица. Иззети са много веществени доказателства. Направена е справка за съдимост на водача на лекия автомобил. Шофьорът е бил реабилитиран по право. Това означава, че преди това е осъждан. Въз основа на събраните доказателства ще бъде направен анализ и преценка и след това евентуално извършителят ще бъде подведен под отговорност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

лавина

Лавина уби мъж над Разлог

ток

Правителството ще компенсира високите цени на тока: 80% от повишението на цената над 200 лв. ще е без таван