in ,

Премахнаха решетките за 34 хиляди лева от вратите на НС

Рано тази сутрин са премахнати металните решетки на вратите на Народното събрание, съобщават от БГНЕС.

Изработката им струва на данъкоплатците 34 хиляди лева, а стойността на демонтажа към момента не е известна.

На 20 май председателят на 47-ото НС Никола Минчев заяви пред журналисти в парламента, че решетките на парадния вход ще бъдат премахнати съобразно препоръките на Министерство на културата.

Председателят на парламента поясни, че не е поръчвал решетките.

Това, което се е случило, е, че администрацията се е свързала с фирмата, която е поставила идентични врати в края на 2019 г. и началото на 2020 г. в сградата на бившия Партийния дом. Просто са се свързали със същата фирма, които са направили оферта и администрацията е приела въпросната оферта, разясни Минчев.

Офертата е приета и е утвърдена от главния секретар.

До мен достига докладна записка за разходи в рамките на бюджета на Народното събрание. Аз също видях тези врати, в момента, в който и всички вие, добави Минчев.

Той обяви, че изразходената сума е 34 хиляди лева, а конкретно офертата за вратите е била на стойност 29 хиляди лева без ДДС.

Според Минчев не е в рамките на стандартната процедура подобна промяна в сградата на Народното събрание да става без негово знание и заяви, че като председател на Народното събрание носи отговорност за всичко, но в случая никой не го е уведомил предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Тошко

Тошко Йорданов съобщи на депутатите от ИТН, че напускат коалицията заради Македония

Василев

Асен Василев обясни как ще се дава отстъпката за гориво