in ,

ПП: Изправени сме пред въпроса от коя страна на историята стоим – на свободата или на диктатурата

На първото пленарно заседание на парламента за тази седмица народните решават за изпращане на военна и техническа помощ на Украйна.

Депутатите започнаха заседанието с изслушване на химна. След националният химн на България беше изслушан и този на ЕС. Народните представители от “Възраждане” в знак на неуважение седнаха по време на химна на ЕС.

Втора точка в предложения дневен ред е изпращането на военна и техническа помощ на Украйна, внесено от ГЕРБ-СДС.

Декларация от името на “Продължаваме промяната” направи Андрей Гюров:

“Живеем в най-тежките времена в последните години. Дойде време да заявим къде стоим и каква е ценностната ни система. Днес сме изправни пред въпроса от коя страна на историята стоим – дали сме от страната на благополучието и свободата или от страната на диктатурата и избиването на невинни жени и деца. Ще сведем ли глава пред агресора или ще се позиционираме като лидер на Балканите?”

Той зададе въпроса: “Ще се освободим ли от шантажа на “Газпром”?”

По думите му за България следва само едно: решителност.

“Партиите от коалицията се обединиха да спрат корупцията в управлението, да бъдат гарант за независимост и да утвърдят България като силен член на ЕС и НАТО. Всички трябва да знаят, че ПП е поемат водеща роля”.

Гюров се обърна към коалиционните партньори като им благодари за постигнатото. Той обяви, че заплатите на лекари и медицински работници ще бъдат повишени с 25%. Като друго постижение посочи мораториума върху цените на тока за битовите потребители. Следващото постижение, което Гюров посочи, е планът за възстановяване и устойчивост. На това място депутатите от ГЕРБ-СДС избухнаха в смях и несъгласие.

“Време е да продължим промяната. Да не забравяме, че сме един отбор, който трябва да запретне ръкави. Разчитаме на вашите единни позиции в правителството и парламента”, каза Гюров.

Той се обърна към ГЕРБ и ги помоли да поставят на първо място интереса на България.

Гюров обеща подкрепа на бизнеса: “Ще направим така, че да омекотим ценовия шок”.

“Борбата срещу корупцията остава във фокус. След закриването на бухалката на задкулисието, специализираното правосъдие, следва реформирането на КПКОНПИ. Ще освободим ръководния ѝ състав. Ще съставим нова институция, която ще разследва безпристрастно политици и събира доказателства, пред които Гешев няма да може да си затвори очите”, заяви той.

Председателят на ПГ на ПП обяви, че предстоят нови реформи в съдебната власт: “Подготвяме изцяло нов закон, с който в най-висока степен се гарантира сигурността на подаващите сигнали за злоупотреби”.

“Страната ни има нужда от смели решения”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Кайли

Американска риалити звезда почина на 16 години

ДПС

ДПС: Това е най-слабият кабинет от края на комунизма