in ,

Позорна измама! Нито ще ремонтираме танкове, нито хеликоптери и самолети

„Решението на парламента е „позорна измама”. Това решение ограничава до минимум това, което България може да направи за Украйна. България не може да извършва ремонт нито на бронетехника, нито самолети и хеликоптери. В България няма нито специалисти, нито резервни части. В момента в заводите в Търговище се обслужва техниката на Българската армия – 1 танк за няколко месеца го правят”. Това заяви в предаването „Здравей, България” експертът и бивш военен министър Бойко Ноев.

„Отказът да дадем открито военна помощ, както всички останали страни от ЕС и НАТО, с изключение на Орбан, е проява на путинизма в България. Путинизмът в България е в настъпление”, заяви Ноев.

Ноев коментира и позицията на президента Радев.

„Моето мнение е комплексно. От една страна съм подкрепил усилието му в борбата с мафията в България и промените, които настъпиха. От друга – имам различна позиция по някои от актуалните въпрос”, заяви Ноев.

Относно защитата на небето от Дуранкулак до София, Ноев смята, че позицията на президента е „авиаторски подход към сигурността”.

„По направлението Дуранкулак – София няма да летят самолети, а ракети. Нашето ПВО е от миналия век. Това, с което се гордеем, е по същество куп старо желязо. Ние пропускаме възможността, когато нашите съюзници са се напрегнали да решават проблемите, ние да извършим бърза модернизация и превъоръжаване, отдавайки част от оборудването си”, заяви бившият военен министър.

Според него България е неуверен, несигурен съюзник в НАТО.

Ноев е категоричен, че война, която да засегне България, няма да има.

„Никой няма да нападне България. Няма причина, защото не сме заплаха и защото сме член на НАТО”, смята Ноев.

Той отправи и въпрос към бригаден генерал Николай Русев, началник на авиобазата „Граф Игнатиев”:

„Авиобазата „Граф Игнатиев” е кръстена на един от палачите на Васил Левски. Ще подкрепите ли инициатива да бъде прекръстена на Димитър Списаревски?”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Радев

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличането на България във войната

Слави

Партията на Слави Трифонов се сдоби с държавен имот на бул. Витоша