in ,

Откриха витамина, който помага за ефективно отслабване

Редица хора се борят с излишните килограми. Ново проучване на учени от японския технологичен институт Шибаура показва, че при загуба на тегло е много важно да обърнем внимание на достатъчния прием на витамин Е. Освен това той се бори и със заболявания, причинени от затлъстяване.

Известно е, че затлъстяването допринася за окислителните процеси в организма, които водят до развитие на рак, диабет, атеросклероза и Алцхаймер, както и до преждевременно стареене. Японски учени са се опитали да използват лекарства с мощен антиоксидантен ефект, съдържащи витамин Е, при опитите за справяне с наднорменото тегло.

Експертите са направили експеримент с мишки,

използвайки компонентите на витамин Е – токотриеноли. В продължение на 13 седмици гризачите са били хранени с богата на мазнини диета, като на някои от тях се давали едновременно токотриеноли. В резултат на това мишките от групата с „витамините“ наддали на тегло много по-бавно от останалите.

Изследователите стигнали до заключението, че високият прием на витамин Е помага за поддържане на нормално тегло.

Изяснява се обаче, че той трябва да се набавя от храната, тъй като в синтетичния витамин Е от аптеката няма чудодейни токотриеноли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Русия

Мистериозни експлозии в Русия. Кой стои зад тях

полиция

Откриха труп на мъж в Дупница, има двама задържани