in ,

ООН потвърди, че е в ход евакуация на цивилни от „Азовстал“

 

Руската и украинската страна дадоха различаващи се информации за операцията по евакуация на цивилни

ООН потвърди, че е в ход операция по евакуацията на цивилни от стоманодобивния комплекс „Азовстал“ в Мариупол в Украйна. Операцията протича в координация с „Червения кръст“, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

„ООН потвърждава, че е в ход евакуационна операция в координация с „Червения кръст“ и със страните в конфликта“,

заяви говорителят на Бюрото по координиране на хуманитарните въпроси към организацията Йен Лерке. Той поясни, че конвоят за евакуацията на цивилни е потеглил на 29 април, преминал е 230 километра и е достигнал „Азовстал“ вчера сутринта.

Руската и украинската страна дадоха различаващи се информации за операцията по евакуация на цивилни.

Украинският полк „Азов“, който защитава тази промишлена зона, спомена за евакуиране на „20 цивилни, жени и деца“, които са били прехвърлени към договорено място и после ще бъдат евакуирани към Запорожие, на територията под контрола на Украйна.

Руснаците пък говорят за 50 евакуирани вчера и за 40 евакуирани днес.

Руското министерство на отбраната поясни, че вчера са били евакуирани две групи хора. Не се уточнява първата в каква посока е заминала, а втората е била отведена в Бизименное, град източно от Мариупол. Днес според ТАСС 18 мъже, 14 жени и 8 деца са били изведени от Мариупол към така наречената Донецка народна република. А според РИА „Новости“ всички евакуирани от „Азовстал“ са в палатков лагер в Безименное.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

момоа

ТРИЗЪБЕЦ В ГЪРБА: Момоа не иска да работи с Хърд

мая манолова

Новоучредената партия „Изправи се България“ поиска нов социален договор