in ,

НОВ ТРУС В КОАЛИЦИЯТА: „Демократична България” поиска среща с ПП

Поредните облаци надвиснаха над коалицията. От „Демократична България” искат среща с мандатоносителя „Продължаваме Промяната”, за да обсъдят съвместното управление. От ПП призоваха да не се чертаят разделителни линии.

„Хубаво е коалиционните партньори взаимно да се държим фокусирани върху това, което е нужно на България. Имаме конкретни кризи, които трябва да се решат”, заяви Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“.

Прагът на търпимост на ДБ беше достигнат след решението на парламента да ремонтира военна техника на Украйна, а не да изпращаме оръжие, както настояваха те.

„Ние направихме това, което помоли президента Зеленски. Той имаше конкретни молби и изисквания. Ние се движим по този план”, обясни Калоян Икономов от ПП.

След церемонията пред Паметника на незнайния воин, Кирил Петков отказа да коментира кризите в коалицията. А от Пловдив, бившият премиер атакува настоящия.

„Има кризисен PR на Кирил Петков. Вкараха украинския посланик и украинците в техния PR”, каза Бойко Борисов.

Поредната криза във властта се разчита по различен начин от управляващи и опозиция.

„Не искаме да свалим правителството, даже напротив. Искаме да бъдат взети мерки, за да има стабилен политически процес в страната”, заяви Атанас Атанасов от ДБ.

„Тези трябва да стоят, докато заравнят всичко и всяка мисъл, че те са били и можели да бъдат добро за България”, каза още Борисов.

„Самата криза се съставя в най-голяма степен от некомпетентното управление на сегашната коалиция и ние предричаме, че ще се разпадне”, твърди Николай Дренчев от „Възраждане”.

„Моят призив е към опозицията – да не саботира действията на коалицията по време на война”, поясни Настимир Ананиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

взрив

Взрив в хотел в Хавана, има жертви

Зеленски

Зеленски покани Шолц в Киев на 9 май