in ,

Никола Минчев: Няма опасност от разпадане на управляващата коалиция

Няма опасност от разпадане на управляващата коалиция, заяви пред журналисти в местността „Оборище“ председателят на Народното събрание Никола Минчев, цитиран от БТА.

„Не мисля, че в настоящия момент падане на правителството е добър вариант за страната“, допълни той. 

„Аз мисля, че ще се намери такова решение, което да отговаря и на вижданията на БСП, не смятам и се надявам, че например това, което поиска г-н Зеленски, ще бъде акт, който БСП ще разчете като необходимост от излизане от коалицията. Оттам нататък вече ще видим какви точно са необходимостите и какво можем ние да предостави. Така са формулирани проектите на решение“, смята председателят на НС.

„Ние от „Продължаваме промяната“ ще гласуваме за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна. Това е тежко политическо решение, което се налага да вземем“, заяви Минчев.

По думите му самата ситуация в света е тежка и съответно налага вземането на тежки решения. Трябва да изберем между т. нар. неутралитет или да покажем, че ние сме част от демократичния развит проспериращ западен свят.

Според него, поисканото от президента на Украйна Володимир Зеленски – ремонт на техника в „Терем и „Авионамс“, е най-подходящото като помощ.

По думите на председателя на парламента има политици, които се заиграват с притесненията на хората, породени от факта, че в близост до страната ни се води война:

„Трябва да е ясно, че предоставянето на военно-техническа помощ не означава въвличане във войната. Ако означаваше, то тази война щеше да се води в момента между много държави, но това не е така-тя се води между две държави.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Газ

България вече плаща 10% по-скъп газ

бензин

Най-после! Цената на бензина върви надолу в днешния ден