in ,

Намерените човешки останки били на нелегално погребани, задържан е служител на погребална агенция

Полицията в София разследва незаконни погребения на възрастни хора.

По случая работят от СДВР и Икономическа полиция. Разследването се води вече няколко дни, след като близо до гробище до столичен квартал са открити седем тела на възрастни мъже и жени.

Има и задържан. по данни на МВР той е на 51 години. По тяхна информация именно той е извършвал погребенията вместо кремиране. Повдигнато му е обвинение по чл. 209 от НК. Наложена му е мярка задържане за срок до 72 часа. Според „Хоризонт“ той е служител на погребална агенция в столицата.

Според информация на „Хоризонт“ погребаните хора са починали в различни хосписи в столицата. Не е ясно защо са погребани незаконно. Гробовете им са открити на метри от легално гробище.

Преди няколко дни случаен минувач е открил разровени гробове на възрастни хора. Той подал сигнал в полицията, а пристигналите на място екипи на СДВР разкриват, че става въпрос за схема за незаконни погребения.

Разследващите работят по версията, че след смъртта си хората е трябвало да бъдат кремирани, но това не се е случило, въпреки че столична погребална фирма е вземала пари за това.

По случая е образувано досъдебно производство. Тепърва ще се установява от колко време е действала схемата и какъв е броят на погребаните.

Пред „Хоризонт“ близки до разследването криминалисти изразиха опасения, че незаконно погребаните може да са много повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Захариева

Захариева: Петков е поел ангажимент към РСМ, ЕС и САЩ, който не може да изпълни

Зеленски

„Унищожават Донбас“: Зеленски съобщи за десетки хиляди убити украинци и поиска още оръжия