in

Мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди – и още 5 мита

Сред многото легенди, които се разпространяват относно мъжкото тяло и душевност, има пет, които са особено устойчиви и напълно неверни, пише LiveScience. 1. Мъжете мислят за секс на всеки 7 секунди Това е повече от броя вдишвания на ден. Никой няма такава умствена издръжливост, посочва д-р Аарън Каръл от университета на Индиана, автор на книгата „Не гълтайте дъвката: митове, полуистини и чисти лъжи за тялото и здравето“. Мащабно изследване, проведено в САЩ през 1994 напълно опровергава твърдението. 43 процента от мъжете мислят за секс по-малко от веднъж на ден – средно между два пъти седмично и няколко пъти в месеца. 2. Ергените имат по-добър сексуален живот Изследване, проведено през 2006 г. показва, че женените мъже не само правят секс по-често (между 28 и 400 процента повече), но имат по-разнообразни и удовлетворителни преживявания в леглото – например правят и получават повече орален секс. Което оборва разпространеното схващане за скучната съпружеска спалня.

Венелин

3. Спермата е изключително калорична Семенната течност съдържа вода и вещества като витамин С, калций и магнезий. Съдържа фруктоза, но не повече от 5 до 7 калории на „порция“, обяснява д-р Рейчъл Фрееман от университета на Индиана. Такова количество не може да се отрази на диетата, но това не е аргумент в нито една посока, подчертава тя. 4. Ако си бръснете брадата или косата, тя ще порасне по-гъста и твърда

Венелин

Ако това беше вярно, щяхме да имаме лекарство за оплешивяването при мъжете, отбелязва д-р Аарън Каръл. Брадата изглежда по-тъмна и груба, когато израства, защото не е била изложена на слънце и други фактори, които прават космите по-светли и тънки. Когато порасне, тя не е по-гъста от небръсната. 5. Размерът на стъпалата има значение Въпреки че един и същи ген оказва влияние върху растежа на пръстите на краката и пениса, не е открита връзка между дължината на тези части на тялото. Нито едно сериозно проучване не е установило подобна зависимост. През 2002 г. учени решават да проверят хипотезата отново и, проявявайки съмнение в съобщените размери, провеждат собствени измервания. За пореден път не е открита връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Ето кой е най-търсеният българин в Google за 2019 година

ТАЗИ НОЩ! По 160 падащи звезди в час