in ,

Костадинов се закани да вземе властта до месеци

Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов се закани, че партията ще вземе властта в България до няколко месеца.

Той направи това в пост във Фейсбук, коментирайки поставянето на метални решетки на централния вход на Народното събрание.

От пресцентъра на парламента обявиха, че решетките са били сложени по искане на Националната служба за охрана.

Поставянето им предизвика възмущението на депутатите от „Възраждане”, които дори излязоха с нарочна декларация от парламентарната трибуна по въпроса.

„Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки”, заяви Елена Гунчева и добави: „Поставянето им показва страх и неуважение към народа, който е избрал всички нас”.

Междувременно инспектори от Главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство” на Министерството на културата извършиха тази сутрин спешна проверка за осъществена нерегламентирана намеса по сградата на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна ценност от национално значение.

Във основа на установеното от инспекторите на Министерството на културата нарушение са съставени Констативен протокол и принудителна административна мярка за премахване на нерегламентираните монтажни дейности по интериора на сградата на Народното събрание. За нарушението ще бъде съставен и Акт за административно нарушение по Закона за културното наследство.

Костадин Костадинов пък написа във Фейсбук:

„Вчера управляващите тихомълком сложиха метални решетки на централния вход на Народното събрание. Днес „Възраждане” поиска от председателя на парламента решетките да бъдат демонтирани. Така или иначе железата ще бъдат махнати. Остава само да видим кога и от кого – сега от управляващите, или след няколко месеца от нас. Когато „Възраждане” започне да управлява”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Петков

Петков договорил газ от „Шеврон“

Петков

Петков: Исканата оставка на Мирослав Иванов е провокация