in ,

Костадинов: Въвеждане на еврото само след допитване до българския народ

Категорично сме против въвеждането на еврото, защото такъв въпрос трябва да бъде подложен на референдум. Българският народ трябва да бъде питан и да му се обяснят плюсовете и минусите от въвеждането от еврото и българските граждани да се произнесат.А не да решават временно назначени от американския посланик чиновници, изпълняващи ролята на министър-председател, министър на финансите и други подобни. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Според него едно такова действие сега ще повиши инфлацията. Той видя още и задаващ се проблем с руския петрол, ако той, също както газът, бъде спрян.

По тези теми, на фона на цялата катастрофална ситуация, в която се намира нашата държава, тепърва ще говорим още. Защото ние от вчера на практика нямаме правителство, от вчера България е без власт. Припомням, че започваме всекидневни протести, които ще бъдат в цялата страна, не само в София. А на 11 май организираме голям общонароден митинг за свалянето на това правителство в София от 18 ч. пред сградата на Народното събрание, заяви още той.

На въпрос защо от „Възраждане“ свалиха украинското знаме от фасадата на Столична община Костадинов обясни, че чужди знамена нямат място по сградите на държавни и общински институции, а тяхното място е по съответните посолства и консулства.

Ние няма да горим украински знамена, въпреки че в минали години в Украйна бяха горени български знамена, защото уважаваме чуждите символи, допълни още Костадинов и предупреди кметът Йорданка Фандъкова, че ако на сградата на Столична община се появи ново украинско знаме, и то ще бъде премахнато.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Василев

Василев за газа: С общи усилия можем да прекратим зависимостта веднъж завинаги

ИТН

ИТН поиска по-задълбочен анализ за приемане на еврото