in ,

Кирил Петков: С хора като Кристалина Георгиева България ще бъде в друга орбита

Когато имаме хора, които са постигнали толкова много, те създават бранда България, и не само това – такива хора ще изведат България в друга орбита. Това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на церемонията по връчване на почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на директора на МВФ Кристалина Георгиева в УНСС.

В началото на словото си премиерът Петков разказа за първата си официална международна среща в Париж, на която присъствали лидери от целия свят. По това време говорел президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Нейната реч се отнасяше за един човек. Всички на срещата бяха толкова пълни с гордост, с подкрепа, с почитания… Това бяха лидери от целия свят. Стана ми интересно за кой човек става въпрос и после разбрах, че това е Кристалина Георгиева. Бях толкова горд, че това е човек от България, че е жена от Източна Европа. Безпрецедентно! Именно след тази среща лично президентът на Франция Макрон дойде да се запознае с мен, сподели премиерът.

Българският министър-председател си пожела в страната ни да се развият повече такива хора като Кристалина Георгиева, защото „тогава бихме могли да успеем заедно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

лорер

Даниел Лорер отговори на критиките на Слави Трифонов към „Продължаваме промяната“

статистика

На кои политици вярват най-много българите