in ,

Как полицията успя да изведе барикадиралия се мъж от „Люлин”

След близо три денонощия полицията задържа 35-годишния мъж, който се беше барикадирал в апартамента си в столичния квартал „Люлин”. Сагата започна в неделя, когато мъжът хвърляше печки, газови бутилки и други неща от балкона си. Оказа се, че той е с множество криминални прояви, бивш затворник е и има доказано психично заболяване.

„Разбрахме, че е поискал цигари. Най-вероятно са го хванали тогава. Търсил е фасове пред вратата. Не буйстваше, държеше се съвсем нормално – нещата минаха леко. Благодаря на полицията, която си свърши работата”, обясни съседът на мъжа Добромир.

По думите му обаче проблемът е какво ще се случи оттук нататък. „Ако докажат, че има психично заболяване – ще го пуснат и ще се върне обратно тук. Тогава всичко ще започне отначало. Живущите в блока през 2021 г. сме изпратили подписка за изгонването му. Няма никакво решение”, добави Добромир. Жилището, в което живее 35-годишният мъж е общинско.

Съседите се оплакват, че той разбива врати и прозорци, напада хората с ножове и пистолет. От общината все още не са взели решение дали мъжът може да бъде изведен от апартамента си, обясняват живущите в блока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Азовстал

Руските сили продължават щурма срещу стоманодобивния комбинат “Азовстал”

Петков

Петков: Енергетиката се използва като оръжие