in ,

За първи път: Мъж става ангел на Victoria’s Secret

Дарън Барнет e най-новото попълнение в екипа на Victoria’s Secret, съобщи изпълнителният директор Ейми Хоук в свое официално изказване, цитирано от Menshealth. Популярният бранд се развива и се стреми постоянно да налага тенденции, като част от тази стъпка е и добавянето на първи мъжки модел. Младият тийн идол е популярен със завладяващата си усмивка и чар и това определено е довело до запазено място сред редиците на красивите модели на Victoria’s Secrets.

Барнет е познат и от участието си в тийн комедийната продукция на Netflix – Never Have I Ever. Освен официалното изказване за приемането му в „най-красивия“ екип, самият Барнет публикува съобщение в Instagram: „Повече от развълнуван съм да споделя тези нови модели, но съм и изключително благодарен, че мога да взема участие в кампания, която е посветена на психичното здраве.“

Превръщането на Дарън Барнет в посланик на Victoria’s Secret, е продиктуванo от цялостната политика на бранда през последните години, която е изместване на фокуса от традиционното им брандиране към по-приобщаващ и разнообразен имидж с по-широка привлекателност. Victoria’s Secret се „сбогуваха“ с перфектно изглеждащите модели и вече залага на по-близки до обикновените жени такива.

Брандът ангажира за свои посланици популярни дами като индийската актриса Приянка Чопра, трансджендър модела и активистка Валентина Сампайо и футболистката Меган Рапиноу, което доказа готовността на Victoria’s Secret да скъса с модела на жена, считана за карикатура и символизирана от нейния прочут годишен парад на модели с ангелски крила.

Години наред, моделите на Victoria’s Secrets бяха пример за съвършенство. Високи, слаби и изключително красиви, те владееха сърцата на мъжете по цял свят, а жените мечтаеха да изглеждат като тях.

Началото на промяната

Този утвърден модел обаче се разклати с появата на #Metoo и Time’s Up. Върху компанията се изсипа порой от критики и обвинения в сексизъм и дискриминация, а бившият шеф и маркетингов директор на Victoria’s Secret Ед Разек беше принуден да напусне бранда след думите си, че „във Victoria’s Secret няма и никога няма има място за закръглени или трансджендър модели“. Както знаем, тези думи бяха развенчани със завръщането на популярното шоу през 2021 година, където взеха участие и присъстваха редица закръглени и трансджендър модели.

Друго неприемливо събитие от кухнята, сподели ангелът Бриджет Малкълм, която спря своето участие в шоуто на Victoria’s Secret през 2017 година. Тя твърди, че е получила отказ да участва, защото вече не носела същия размер сутиен, както в предишните години. „Намерих сутиена на Victoria’s Secret, с който дефилирах през 2016 г., и той е размер 30А. Сега аз съм размер 34В, което е здравословното за мен“, обяснява Бриджет в социалната мрежа TikTok.

За добро или за лошо, с ерата на перфектните ангели на Victoria’s Secret е свършено и очакваме още много промени в синхрон с вече настъпилите през последните три години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Путин: Западът се готвеше за нашествие в нашата земя

икономика

Рязко влошаване на доверието на българите в икономиката