in ,

Доц. Христов с коментар за напрежението между Радев и Петков

„Факт е, че противопоставянето на президент и премиер рано или късно щеше да се случи, защото те двамата като функции в обществото и в политиката не могат да съществуват като скачени съдове. Те трябва да действат отделно, за да могат да се идентифицират, за да могат да се легитимират, за да могат да бъдат успешни“. Това коментира в ефира на програма „Хоризонт“ доц. Александър Христов от Центъра за анализи и кризисни комуникации.

„Предвид разделението в обществото за или против военна помощ за Украйна, което е свързано с принципно съществуващите настроения в обществото – русофилски и русофобски, допринесе за съществуването на разлом в доверието и подкрепата между президента и правителството, но в крайна сметка едно такова противопоставяне на политически сили, които защитават едната или другата позиция, се случи прекалено късно. Много отдавна трябваше и едните, и другите да заемат ясни позиции.

Според мен прекалено дълго се бавиха. В такава ситуация сме, че с хън – мън много трудно могат да се случат нещата. За мен това се случи достатъчно късно“, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

балабанов

Балабанов: Не е държавническо да се клати управлението

ердоган

Ердоган: Турция ще бъде точка на решение за стъпките в Източна Украйна