in ,

Гешев: Зад твърденията на Йорданова и Стоилов стоят политически интереси

Главният прокурор, Иван Гешев ще настоява ВСС да разгледа въпроса максимално бързо

„Ще продължа да настоявам ВСС максимално бързо да разгледа по същество твърденията на Надежда Йорданова и Янаки Стоилов, за да стане ясно на българските граждани, че нямат никакви юридически основания. Зад тези думи стоят политически интереси. Вероятно интерес от това има олигархията и мафията. Цената ще платят гражданите. Вероятно се цели нелегитимно овладяване на Прокуратурата, персонална смяна на главния прокурор и съсипване на наказателното правосъдие с така наречените реформи”. Това заяви Иван Гешев пред журналисти преди заседанието на ВСС в сряда.

ВСС разглежда искането за предсрочното освобождаване на Гешев

Припомняме, че правителството на съдебната власт отново ще разгледа процедурата по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор. В началото на април Съветът реши, че ще разгледа заедно двете искания срещу Иван Гешев – едното е на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, а другото – на нейния предшественик Янаки Стоилов.

Йорданова: Обжалването на решение на ВСС не е процедурна хватка

„Прокуратурата е една от малкото работещи институции у нас в момента. Виждам какво се случва с останалите. Йорданова се притесни от желанието ми да дебатираме за това, което тя нарича „съдебна реформа”, поясни главният прокурор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Протест

Протести в България срещу военна помощ за Украйна

НС

Депутатите решават за военната помощ за Украйна