in ,

Германия подкрепя национализацията на Газпром Германия

Германия подкрепя национализацията на Газпром Германия, на фона на руските санкции..

Фабиан Хунеке, експерт по газовия пазар от консултантската фирма Energy Brainpool, се обяви в подкрепа на национализацията на бившето дъщерно дружество на Gazprom, Gazprom Germania GmbH, и неговите дъщерни дружества, включително Wingas, на фона на санкциите, наложени от Русия на западни компании .

В същото време той добави, че след прекратяването на доставките на газ от Русия, търговските компании на Газпром Германия са били под заплаха от несъстоятелност. Затова според него са необходими държавни гаранции.

От гледна точка на експерта национализацията е „най-добрият начин за повишаване на пазарната сигурност“.

Вечерта германският парламент одобри нова версия на закона за енергийната сигурност, на фона на конфликти с доставките от Русия. Законът трябва да влезе в сила от юни в съгласие с Федералния съвет.

Законопроектът беше подкрепен от управляващата коалиция (SPD, FDP и Зелените), левицата също гласува в подкрепа на законопроекта, AfD го отхвърли, съюзът CDU/CSU се въздържа.

По-рано вицеканцлерът, министър на икономиката и опазването на климата на Германия Роберт Хабек вече даде сигнал за подкрепа на Gazprom Germania и обеща финансови гаранции, но не говори за национализация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

РАО

Руска фирма дърпа шалтера на Финландия заради заявката й за НАТО

Зеленски

Синът на Тръмп публикува снимка на Зеленски по бански