in ,

Веселин Стоянов: „Кирил Петков на практика изгони българския транспортен бранш от МС“

Публикуваме статус на управителя на Transpress, без редакторска намеса:

“Вратата е там!”. С тази реплика, повторена два пъти, днес министър-председателят Кирил Петков на практика изгони българския транспортен бранш от Министерски съвет. Но не просто българския транспортен бранш, а стотиците хиляди български граждани, които имахме отговорността да представляваме – над 100 000 професионални шофьори, техните семейства, които в общия случай се издържат от тежкия им и достоен труд, заетите в свързани бизнеси. Премиерът де факто показа вратата и на всеки един българин, защото ние бяхме там с добрата воля да намерим заедно конструктивното решение, което да спести на хората поне инфлацията от трикратно увеличение на ТОЛ таксите за транспорта. А по веригата то неминуемо ще се отрази в цената на всеки продукт, който купуват хората.
Тези, които ме познават, знаят, че никога не съм бил политически ангажиран. За тези, които не ме познават, изрично подчертавам, че мислите, които споделям сега нямат нищо общо с политика. Единствените интереси, които представлявам, са на близо 1000 достойни хора, които през последните 30 години са избрали да работят в компанията ни и пред които се чувствам отговорен.
За десетилетия работа и редица срещи с различни правителства, с различна комуникация и резултат, за първи път някой показа вратата на сектора, който осигурява около 10% от БВП, приходи от данъци и значителен брой работни места с едно от най-доброто заплащане у нас. За разлика от други държави в ЕС, които още преди месеци въведоха спешни мерки в подкрепа на транспортите си сектори, нашата не само не предложи нито едно решение, но днес отказа и диалог по темата.
Въпреки това, лично аз вярвам, че колкото и да е трудно трябва да се абстрахираме от обида и емоции. Винаги съм се старал да бъда конструктивен и съзидателен, да търся баланса и работещите решения, особено в кризисни ситуации. Затова въпреки шока продължавам да се надявам, че здравият разум и добра воля ще надделеят и до 10 май, Денят на ефективен общонационален протест, управляващите ще си спомнят отговорността, която носят не само пред транспортния бранш, не само пред българския бизнес, но и пред всички граждани.
Продължавам да се надявам, че ще отворят умовете и вратата за решенията в полза на хората.
Защото е добре да се помни, че властта и да отварят, и да показват вратата е именно на хората!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Борисов

Борисов: Коалицията вече се е разпаднала

Кирил

Скандален запис от срещата на Петков с превозвачите (ВИДЕО)