in ,

Василев: Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно

25 ст. са директна компенсация спрямо съществуващата цена на бензина. 25 ст. са сложени на най-евтиният тип гориво. Функционират за автомобили регистрирани в България, ще се приспадат от сметката на касата. Няма да има ограничение на литрите гориво. Това заяви министърът на финансите Асен Василев в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

По думите му хората с по-мощни автомобили няма да заредят от по-евтините горива.

Мерките включват помощ за работещи родители с деца. Работещите родители да започнат да получават данъчни облекчения. И втото е да ги получават на три месеца. Това би следвало да помогне на родителите. При пенсионерите са фокусирани към по-ниски клас пенсии. Ограничаването до размер литри няма да стане без система, която към момента не е разработена, каза още финансовият министър.

Кризите са овладени и трябва да виждаме вече резултати. Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно, посочи Василев.

Отказът от руски петрол ще стане, когато има техническа възможност, вероятно от 12 -18 месеца. Когато това е взето като общо европейско решение. Нашият национален интерес е деверсифицирана рафинерията. В момента руския петрол е по-евтин, каза още Василев.

По думите му никога не е грешно да се откажеш от доставчик, който едностранно променя договори. И добави, че е почти невъзможно връщане към „Газпром“.

Газът, който внасяме от Азербайджан е около 3 пъти по-евтин. От 1 юли ще започнем да си получаваме цялото количество газ. Щатският газ идва на по-ниска цена. В момента работим по дългосрочен договор. Парното със сигурност ще е по-скъпо. Не виждам причина да се покачва цената на водата, посочи още Василев.

Според Всилев от САЩ не са ни поискали нищо за досатвката на газ.

Вицепремиерът коментира и евентуалното повишение на минималната работна заплата.

Няма да има увеличение на минималната работна заплата от 1 юли. Не е разумно да се вдига два пъти тази година. От догодина ще се изчислява по формула. Работим активно, за да сложим формулата, по която ще се изчислява заплатата. Така ще е съвсем ясно как се изчислява, обясни Василев.

Василев отгбеляза, че България има да влезе в Еврозоната до 2024 г.

Няма да стане по-скъпо. Ние вече сме вързани към еврото. Това, което виждаме като инфлация при нас е от печатането на евра, допълни финансовият министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

среща

Четири причини той да изчезне след първата среща

транспорт

Има ли решения за проблемите на градския транспорт в София?