in

България още крие кой ще я представи на „Евровизия“

Общо 41 държави ще се включат в песенния конкурс „Евровизия“, който ще се проведе в нидерландския град Ротердам през идния месец май. Това обявиха окончателно от Европейския съюз за радио и телевизия.

Освен България, която след едногодишен пропуск, ще се завърне на сцената на „Евровизия“, към музикалното състезание се завръща и Украйна. Две страни пък обявиха, че няма да излъчат свой представител през 2020 г. Това са Унгария и Черна гора.

По традиция, домакинът (Холандия) и „петте големи“ страни (Германия, Франция, Италия, Испания и Великобритания) получават право на директна квалификация за грандиозния финал на конкурса. Останалите страни ще бъдат разделени на два полуфинала, като по 10 артиста от всеки от концертите ще продължи напред. На кой полуфинал ще се представи България, ще стане ясно на 28 януари.

Преди няколко седмици шефът на БНТ Емил Кошлуков изненадващо обяви, че тази година България ще участва в „Евровизия“. Пари в бюджета на телевизията нямало, но се намерил спонсор, който ще плати всички такси. Кошлуков не обяви кой е мистериозният спонсор и обеща да го направи на специална пресконференция на 25 ноември. Сумата за участие, включваща правата за излъчване, записа на песента и командировките на екипите до страната, в която е песенния форум, възлизат на около 1 милион евро. Кой ли ще е този щедър спонсор и за какво ще го прави, чудят се в арт средите – пишат от lupa.bg 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

ТЕЖКИ ОБВИНЕНИЯ СРЕЩУ НОВАТА МИС ПЛЕЙМЕЙТК ВЗРИВИХА МРЕЖИТЕ (СНИМКА)

Гери-Никол готви чалга дует с поп-фолк певицата Ариа