in ,

Борисов: Инфлацията расте като великденски козунак

“Въпреки нашето запъване за избори, виждаме, че те идват”. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти в Шумен. „Намираме се в Шумен – житницата на България. Какво стана със зърното? Къде са тези милиард и 200 милиона лева”, попита бившият премиер.

Той коментира и спрените доставки на руски природен газ за България: “Всички си подписаха договорите с „Газпром“, взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са „такива герои“.

„Инфлацията расте като великденски козунак. Между 0% и 3% трите ни правителства са я държали. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото – нафтата поскъпна, торовете, химикалите. С всяка мярка на правителството сега се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко, допълни Борисов, и посочи, че според данни на ЕС инфлацията в България е достигнала и надминала 12%.

„Сега викате „оставка“ и ГЕРБ да се връща на власт“, обърна се лидерът на ГЕРБ към присъстващите в залата. „ГЕРБ да се върне на този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме притискате за вот на недоверие и да правим нови избори – не участвам“, категоричен бе Борисов.

„Вече 1 година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За 1 година какво разкриха, какво видяха?“, попита бившият премиер.

Деница Сачева посочи, че новината за вдигането на пенсиите с 20% е „лъжа“. „Ако въобще това мине в парламента, реално ще се качат с реални 4%. Добавката от 50 лв. се дава още от времето на ГЕРБ, а другите 6% са планирани и договорени от преди това. А те искат да изкарат нещата така, че сякаш с 20% ще ги вдигнат. Правителството сега е много добро във взимането на заеми. Взимат по половин милиард на седмица и дори не обясняват за какво са тези пари. И не вярвайте на Кирил Петков, като ви казва, че тези пенсиите ще се плащат с парите от спрени кражби. Нямало е кражби, за да се плащат с такива пари. Пенсиите ще се плащат със заеми. Решението за нас е само едно – оставка на това правителство, избори и победа на ГЕРБ, посочи още Сачева.

„Всеки ден обедняваме. Тази инфлация ежедневно прави парите ни по-малко. 1000 лева вече са половината от това, което бяха, или поне така се усеща, като отидем в магазина. Такава инфлация не е имало от 1970 г. На хранителните продукти в момента тя е 20.7%“, каза депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

„От едната страна е Кирил Петков, който казва, че подкрепят бизнеса с 4,1 милиарда, от другата страна е отговорът на министъра на енергетиката, че е 1,1 милиарда. 3 милиарда лъжа и това за вас не е новина.”, каза Борисов, според NOVA.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Мариупол

Руското правителство обяви победа в Мариупол

МВР

МВР: Предотвратени са над 34 000 опита за незаконно влизане в България от началото на 2022 г.