in ,

Антоанета Цонева: България като член на НАТО трябва да брани свободата на Украйна

Тази вечер ще има политически съвет, на който да се обсъдят детайлите. Премиерът ще представи какво украинската страна е поискала от нас. Ние от ДБ сме категорични, че трябва да застанем до Украйна – до нея с всички нейния искания и военни нужди. Ние като европейска страна и член на НАТО трябва да браним свободата на Украйна. Това заяви Антоанета Цонева от ДБ в студиото на Нова телевизия.

Тя уточни, че има три проекта за решения за помощ за Украйна. Проектът на ДБ включва военна и технологична помощ: “Ние ще настояваме тази формулировка да бъде приета от парламента”. По думите ѝ търпеливата позиция на ДБ е дала резултат, защото другите партньори са приели позицията на коалицията.
“Не искаме държавата ни да изглежда малка и неспособна пред целия свят”, категорична беше Цонева.

“Не може да имаме коалиция, конструирана около шантаж. България вече е нападната. Нашият газ вече е спрян и това трябва да бъде отбелязано. Едностранно договорите ни са променени и ние отказваме да приемаме това и да плащаме в рубли”, обясни тя.

Цонева подчерта, че България трябва да действа спрямо своите позиции по договори, а не спрямо страх. Според нея са допустими широки мнозинства в парламента по теми като помощ за Украйна. Тя отрече страната ни да има правителство на мнозинството след утрешното гласуване за изпращане на военна помощ на Украйна.

Тя припомни, че ДБ е първата политическа сила, взела отношение по кланетата в Буча.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

педали

Ахмед Мюмюн е арестуваният гей барон, лично епилирал чеповете на ескортите си (СНИМКИ + ВИДЕО)

Дянков

имеон Дянков: Българското правителството закъсня за газа заради колебливата си позиция